We are currently working on an awesome new FashionMission discount STORE
Subscribe to be the first to get exclusive access!
Home  >  NEWS
Seach news:


Vlieg mee met Spijkers en Spijkers

door Marise doeve op vrijdag 28 januari 2011.
Amsterdam International Fashion Week is begonnen en een van de favorieten dit jaar is de show van het duo Spijkers en Spijkers. Het bekende ontwerpersduo presenteerde op 27 januari de tweede SIS collectie. De collectie draagt de titel ‘Fast Ladies’ en speelt zich, zoals vaker bij de Spijkers zussen, af in de jaren ’20.

Inspiratiebron voor deze collectie waren muze Amelia Earhart, de eerste vrouwelijke aviatrix die in haar eentje de Atlantische Oceaan overvloog in 1932, en vrouwen die als eerste de risico’s namen om de top van de racesport te bereiken. Het leven van de ‘Fast Ladies’ was er een van competitie en passie om erkenning te krijgen in een harde mannenwereld.

De entree werd in stijl begeleid door dit keer geen ‘walk-in’ muziek maar toepasselijke geluiden van een vliegveld en met de mededeling ‘fasten your seatbelts, the show is about to start’ werden we gesommeerd naar onze plekken te gaan. De show opende gelijk met geweldige bodyconscious jurkjes en rokken in groffe breisels, erover vliegeniersjasjes en eronder tweekleurige maillots. De rode lijn door de show is het lijnenspel wat bijna de snelheid van coureurs en aviatrix leek te suggereren. Wollen kragen, leren jassen, jumpsuits in vliegeniersstijl en mooi benadrukte vrouwelijke vormen tonen een stoere en tegelijkertijd vrouwelijke aviator look.

Eyecatchers waren de okergele honeycomb (honingraat) gebreide jurken, de parachute jurkjes in gestileerde rode en blauwe wolkenprint en de vliegenierspakken. Favorieten van ons waren de grijze honeycomb jurk, de two-tone maillot, getailleerde blazers, de gebreide broeken en de Jodhpur broeken. We kunnen niet wachten tot het in de shop staat, maar nu eerst maar eens de S/S11 collectie! www.perfectlybasics.nl

Fashionmission.nl ® is the exclusive fashion & style specific search engine and link database from the Netherlands, that helps you to find what you're looking for in the field of fashion,
style, beauty, lifestyle, travel and design. Fashionmission's powerful database is organized into categories offering you direct access to the best fashion resources of the web.
Whether you are industry professionals or fashion & style internet users, you'll find here the right place to start your search!.

® 2000-2018 Fashionmission BV | A Hofmanweg 2D 2031 BH Haarlem The Netherlands | Contact