We are currently working on an awesome new FashionMission discount STORE
Subscribe to be the first to get exclusive access!
Home  >  NEWS
Seach news:


Sjaak Hullekes wint Mercedes-Benz Dutch Fashion Award
Feestelijke prijsuitreiking in Den Haag uitbundig gevierd De Nederlandse mode-industrie was op vrijdag 6 november ruim vertegenwoordigd op de derde editie van de Mercedes-Benz Dutch Fashion Awards in de Grote Kerk in Den Haag. De jury van internationale modeprofessionals kende de zeer prestigieuze prijzen toe aan Nederlands modetalent met internationale potentie. De prijs valt in 2009 maar heeft ook relevantie voor de toekomst, aldus de jury. De Mercedes-Benz Dutch Fashion Award, waaraan een bedrag verbonden is van 25.000 euro, ging naar de ontwerper Sjaak Hullekes vanwege "zijn glasheldere propositie van mannenmode vol nieuwe post-crisis waarden en zijn weldoordachte zakelijke strategie". De Dutch Fashion Incubator Award, met ondersteuning door diverse partijen waaronder de Bijenkorf en het World Fashion Centre, ging naar Bas Kosters. Winnaar Sjaak Hullekes: "Deze prijs een geweldige steun om onze internationale strategie verder uit te bouwen." Jurylid Wilbert Das, creatief directeur van Diesel: "In de post-crisis mode-industrie van vandaag is het belangrijk dat een nieuwe generatie ontwerpers op zoek gaat naar nieuwe manieren om het publiek te inspireren.

Daarbij is het van groot belang dat een ontwerper in staat is om de waarden van zijn werk en merk goed te communiceren. Zowel Sjaak Hullekes als Bas Kosters laten zien dat zij de eigenschappen bezitten om ontwerpers van de toekomst te zijn. Zij zijn de personificatie van hun merk." Ook Iris van Herpen won de Dutch Fashion Media Award die naast een geldprijs van 2.500 euro bestaat uit coaching door diverse partijen op het gebied van brand en personal marketing en PR. Ferry van der Nat won de Dutch Fashion Icon Homme, terwijl styliste Bonnie Orleans Voss gelauwerd werd met de Dutch Fashion Icon Femme. Alle onderscheidingen zijn ontworpen en geproduceerd door de Nederlandse sieradenontwerper Ted Noten. Het gala van de Mercedes-Benz Dutch Fashion Awards vond dit jaar voor het eerst plaats in Den Haag. Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken gaf in een speech het grote belang van de mode-industrie voor de Nederlandse economie aan. Angelique Westerhof, directeur van de Dutch Fashion Foundation en organisator van de avond: "Wij zijn blij dat we samen met al onze partners weer een stevige impuls hebben kunnen geven aan de verdere internationalisering van de Nederlandse modebranche. Wij realiseren ons terdege dat dit evenement niet alleen waardevol is voor nu, maar ook een investering is in de toekomst van onze creatieve industrie."

Mercedes-Benz Dutch Fashion Awards 2009
www.dutchfashionawards.comFashionmission.nl ® is the exclusive fashion & style specific search engine and link database from the Netherlands, that helps you to find what you're looking for in the field of fashion,
style, beauty, lifestyle, travel and design. Fashionmission's powerful database is organized into categories offering you direct access to the best fashion resources of the web.
Whether you are industry professionals or fashion & style internet users, you'll find here the right place to start your search!.

® 2000-2018 Fashionmission BV | A Hofmanweg 2D 2031 BH Haarlem The Netherlands | Contact