We are currently working on an awesome new FashionMission discount STORE
Subscribe to be the first to get exclusive access!
Home  >  NEWS
Seach news:


Iris van Herpen grote winnaar Dutch Fashion Awards 2010
Vrijdagavond 5 november werden voor de 4e keer de Dutch Fashion Awards uitgereikt in de Grote Kerk in Den Haag. De jury bestaande uit vijf kopstukken uit de internationale mode-industrie beloonde Nederlands modetalent met een serie prestigieuze prijzen. Iris van Herpen is de grote winnaar van de avond, naast de hoofdprijs won zij ook een van de twee nieuwe prijzen die deze editie voor het eerst werden uitgereikt. Iris van Herpen sleepte de hoofdprijs in de wacht bestaande uit de Mercedes-Benz Dutch Fashion Award met een waarde van 25.000 euro en de mogelijkheid om te showen tijdens Mercedes-Benz Fashionweek Berlin én de Dutch Fashion Incubator Award, mogelijk gemaakt door de Bijenkorf.

De jury was unaniem in haar besluit; Iris van Herpen is de ambassadrice van Nederlandse creativiteit in de internationale modewereld. “Deze ontwerper laat de soort pure moderne creativiteit zien die vertaald kan worden naar couture en alles wat daaruit voortkomt.” Aldus jurylid Donald Potard (de man die Jean-Paul Gaultier groot maakte). Met de Mercedes-Benz Dutch Fashion Award geeft de jury aan dat ze in deze ontwerper de meeste potentie ziet om in de nabije toekomst internationaal naam te maken. De twee nieuwe prijzen die deze editie voor het eerst werden uitgereikt zijn de Dutch Fashion Accessory Award 2010, mogelijk gemaakt door Sacha Shoes, en de International Fashion Incubator Award met een waarde van 5.000 euro beschikbaar gesteld door Studio Zeta Milano. De Dutch Fashion Accessory Award ging net als de hoofdprijs naar Iris van Herpen. Zij zal in samenwerking met Sacha Shoes een schoenencollectie uitbrengen. De International Fashion Incubator Award ging naar Bas Kosters. Jurylid Mauro Galligari (Studio Zeta Milano) over Bas Kosters: “Deze ontwerper heeft een explosieve energie en creativiteit. Met zijn collectie verlegt hij grenzen.” www.dutchfashionawards.com
Fashionmission.nl ® is the exclusive fashion & style specific search engine and link database from the Netherlands, that helps you to find what you're looking for in the field of fashion,
style, beauty, lifestyle, travel and design. Fashionmission's powerful database is organized into categories offering you direct access to the best fashion resources of the web.
Whether you are industry professionals or fashion & style internet users, you'll find here the right place to start your search!.

® 2000-2018 Fashionmission BV | A Hofmanweg 2D 2031 BH Haarlem The Netherlands | Contact