We are currently working on an awesome new FashionMission discount STORE
Subscribe to be the first to get exclusive access!
Home  >  NEWS
Seach news:


Filippa K | Wat inspireert jou?

Volgens Filippa ontbrak het in de mode aan simpele, moderne kleding die bij iedere gelegenheid past. Dit werd het uitgangspunt voor het merk Filippa K. Kleding ontwerpen die past binnen deze criteria en tegelijkertijd duurzaam is in stijl en kwaliteit. Filippa laat zich hierbij inspireren door het dagelijks leven en ‘echte’ mensen op de straat. Daarnaast spelen haar persoonlijke behoeftes en verlangens natuurlijk een grote rol.

Het allerleukste aan het bedrijf Filippa K vind Filippa om te werken met een groot team van competente, interessante en geweldige mensen. Ze is erg trots op het feit dat ze op succesvolle wijze een merk heeft gecreëerd dat een duidelijke identiteit heeft en tegelijkertijd ook een groeiend en winstgevend bedrijf is.

Iedere vrouw zou volgens Filippa bepaalde items in haar kast moeten hebben hangen, waarmee je altijd een goede combinatie kan maken om er stijlvol uit te zien. De basisartikelen die zij benoemd zijn een slanke zwarte broek, een dunne soepele jersey top, een wit T-shirt, een fijn gebreid merino vest en een little black dress. Goede accessoires kunnen hier natuurlijk niet bij ontbreken. Daarnaast voegt ze nog toe dat een functionele en vrouwelijke handtas waar alles inpast (inclusief je laptop) en zwarte enkellaarsjes met hakken ook zeker op het lijstje thuis horen.

Wat inspireert jou?
Het observeren van het alledaagse leven en echte mensen ‘op de straat’. Natuurlijk wordt ik ook geïnspireerd door mijn eigen behoeftes en verlangens.

Wat was jouw visie voor Filippa K toen je het merk oprichtte?
Mijn missie voor Filippa K is altijd geweest om moderne kleding te ontwerpen die tegelijkertijd duurzaam zijn in stijl en kwaliteit.

Wat motiveert jou als ontwerpster?
Het creëren, vernieuwen en ontwikkelen. Het is een constante uitdaging om trends te interpreteren op een Filippa K manier en dit te vertalen naar draagbare en aantrekkelijke producten.

Wat motiveert jou als ondernemer?
Iets wat mij altijd heeft gemotiveerd is de uitdaging om een bedrijf en merk op te bouwen dat staat voor heldere, duidelijke kernwaardes.

Wat vind je het leukste aan het werken met Filippa K?
Het aller-leukste aan bij Filippa K werken vind ik om te werken met een groot team van competente, interessante en plezierige mensen.

Waar ben je het meest trots op met betrekking tot Filippa K?
Ik ben erg trots op het feit dat ik op succesvolle wijze een merk heb gecreëerd dat een duidelijke en heldere identiteit heeft en tegelijkertijd ook nog een groeiend en winstgevend bedrijf is.

Hoe zou jij de schoenencollectie van Filippa K beschrijven?
De schoenen zijn vrouwelijk en klassiek met kleine speciale details zoals een bandje of een speciale vorm van de hak. Op het moment hebben we vooral veel enkellaarsjes en knielaarzen voor vrouwen, voor een vrouwelijke look met jurkjes en slanke broeken.

Wat zou iedereen volgens jou in zijn/haar kast moeten hebben hangen?
Voor vrouwen: Een slanke zwarte broek, een dunne soepele jersey top, een wit T-shirt, een fijn gebreid merino vest en een little black dress.


Voor mannen: Een mooi zwart maatpak, een paar goed zittende jeans, een wit overhemd en het perfecte witte T-shirt.

Welke accessoire zou iedereen moeten bezitten?
Voor vrouwen: een functionele, doch vrouwelijke handtas waar bijna alles in past, inclusief je laptop. Voor mannen: Een moderne laptoptas.

Wat voor schoenen zou iedereen moeten bezitten?
Voor vrouwen: Zwarte enkellaarsjes met hoge hakken. Voor mannen: Zwarte modern nette schoenen.

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?
Ik sta op om 06.30, ga twintig minuten wandelen met mijn MBT* schoenen (als ik tenminste de energie ervoor heb!). Daarna maak ik ontbijt voor de kinderen en mijzelf, breng mijn jongste zoon Dylan naar school, ga werken rond 09.00 en dan is het vergaderen, vergaderen en nog meer vergaderen. Met het design team over alle verschillende delen van de collectie, met onze Marketing Director over al het artwork, strategieën enzovoorts en met onze CEO over het bedrijf in zijn geheel. Het is de hele dag hectisch, meestal lunch ik even snel aan mijn bureau. Om zes uur kom ik thuis, kook het avondeten voor de kinderen en neem een klein momentje voor mezelf. Later op de avond check ik mijn e-mails, en als ik geluk heb, heb ik daarna nog even de tijd om lekker een DVD te kijken van welke serie ik op dat moment volg (ik volg er altijd wel eentje!) – dat is voor mij echt een ontspanningsmoment. Voor ik ga slapen bel ik mijn vriend in Parijs en praat met hem lekker over koetjes en kalfjes.

Bronnen beeld: www.filippa-k.com

Fashionmission.nl ® is the exclusive fashion & style specific search engine and link database from the Netherlands, that helps you to find what you're looking for in the field of fashion,
style, beauty, lifestyle, travel and design. Fashionmission's powerful database is organized into categories offering you direct access to the best fashion resources of the web.
Whether you are industry professionals or fashion & style internet users, you'll find here the right place to start your search!.

® 2000-2018 Fashionmission BV | A Hofmanweg 2D 2031 BH Haarlem The Netherlands | Contact