We are currently working on an awesome new FashionMission discount STORE
Subscribe to be the first to get exclusive access!
Home  >  Fashion Designers >  Fashion Designer Category B

Bastiaan Thijssen

Bastiaan Thijssen | Een plakboek met eigen foto's, tekeningen, ansichtkaarten en brieven is de basis van de modecollectie die Bastiaan Thijssen ontwierp voor zijn eindexamen aan de Amsterdamse Gerrit Rietveld Academie. Iedere pagina stelt een jaar voor uit het leven van de 26-jarige ontwerper en ieder levensjaar is zo vertaald naar een set. Het resulteerde in een bijzonder vrouwelijke collectie met opvallende, maar zeer draagbare kleren. Een verslaggever van de Volkskrant beschreef de collectie afgelopen zomer als 'luxe, fladderende kleren voor de nette vrouw (...) ergens tussen de kakkineuze paardrijsymboliek van Hermès en de stevige Hollandse couture van Mart Visser'. Een passende vergelijking voor de collectie die Bastiaan ook de nominatie opleverde voor de Robijn Fashion Award. "Een hele eer," vindt hij, "en een bevestiging van mijn werk. Met deze erkenning krijg ik het gevoel dat ik daadwerkelijk via mijn ontwerpen met de buitenwereld kan communiceren."
Added on: 14-4-2006 Hits: 2442

Fashionmission.nl ® is the exclusive fashion & style specific search engine and link database from the Netherlands, that helps you to find what you're looking for in the field of fashion,
style, beauty, lifestyle, travel and design. Fashionmission's powerful database is organized into categories offering you direct access to the best fashion resources of the web.
Whether you are industry professionals or fashion & style internet users, you'll find here the right place to start your search!.

® 2000-2018 Fashionmission BV | A Hofmanweg 2D 2031 BH Haarlem The Netherlands | Contact