We are currently working on an awesome new FashionMission discount STORE
Subscribe to be the first to get exclusive access!
Home  >  Fashion Career >  Fashion Design Schools and Colleges

AMFI Amsterdam Fashion Institute

Het AMFI-Amsterdam Fashion Institute leidt jonge mensen op die de ambitie hebben om hun creatieve, technische, communicatieve en commerciële vaardigheden te ontwikkelen en op die grondslag met succes door te groeien naar een toonaangevende positie binnen de nationale en internationale mode-industrie.

AMFI behoort tot de Hogeschool van Amsterdam. Er studeren ruim 1200 studenten die worden opgeleid door 100 docenten. Het merendeel van de docenten combineert het onderwijswerk met een baan in de mode-industrie. Regelmatig worden ervaren mensen uit het bedrijfsleven uitgenodigd om gastcolleges en workshops te geven.

Op 1 augustus 1992 is AMFI tot stand gekomen door een fusie tussen de Hogere Technische School voor de confectie Mr. Koetsier en de Modeacademie Montaigne, twee specifiek op de modewereld gerichte opleidingsinstellingen die in het begin van de jaren vijftig zijn ontstaan. AMFI heeft daarmee meer dan een halve eeuw ervaring in huis. Sinds 1994, toen het gerestaureerde en gerenoveerde hoofdkantoor van de voormalige Amstel-brouwerij in Amsterdam werd betrokken, zijn de twee opleidingen ook ruimtelijk met elkaar verbonden. Vanaf die tijd is gestaag gebouwd aan de opleidingen van AMFI, met als resultaat een drietal gespecialiseerde afstudeerrichtingen: Fashion & Branding, Fashion & Design en Fashion & Management. Het AMFI biedt van elke richting ook een Engelstalige variant aan: AMFI International Courses.

Added on: 29-12-2002 Hits: 29407

Fashionmission.nl ® is the exclusive fashion & style specific search engine and link database from the Netherlands, that helps you to find what you're looking for in the field of fashion,
style, beauty, lifestyle, travel and design. Fashionmission's powerful database is organized into categories offering you direct access to the best fashion resources of the web.
Whether you are industry professionals or fashion & style internet users, you'll find here the right place to start your search!.

® 2000-2018 Fashionmission BV | A Hofmanweg 2D 2031 BH Haarlem The Netherlands | Contact