We are currently working on an awesome new FashionMission discount STORE
Subscribe to be the first to get exclusive access!
Home  >  Fashion Industry >  Fashion Associations

Premsela

De Premsela Stichting is een onafhankelijke organisatie die de rol en betekenis van design ontwikkelt in cultuur, samenleving en economie. Zij organiseert conferenties, lezingen en discussies, doet onderzoek en verzorgt publicaties. De Premsela Stichting wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de gemeente Amsterdam. De Premsela Stichting is vernoemd naar Benno Premsela. Premsela ontwierp interieurs en tentoonstellingen, revolutionaire tapijten voor Van Besouw en de populaire Lotek-lamp. Hij speelde een rol in talrijke organisaties voor kunst en vormgeving, zoals de Raad voor de Kunst, de Raad voor Industriële Vormgeving, de Kröller Müller-Stichting en de Stichting Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst. Daarenboven was hij een prominente voorman van de Nederlandse homobeweging. Als ontwerper, adviseur en organisator is Benno Premsela een bron van inspiratie voor de Premsela Stichting. We hopen met name met onze werkzaamheden recht te doen aan zijn grote betekenis voor de Nederlandse vormgeving. De Premsela Stichting heeft geen taken met betrekking tot de nalatenschap van Benno Premsela. Premsela’s collectie toegepaste kunst bevindt zich in het Centraal Museum in Utrecht, terwijl het Amsterdams Gemeentearchiefeen groot deel van zijn persoonlijk archief beheert.
Added on: 21-7-2006 Hits: 967

Fashionmission.nl ® is the exclusive fashion & style specific search engine and link database from the Netherlands, that helps you to find what you're looking for in the field of fashion,
style, beauty, lifestyle, travel and design. Fashionmission's powerful database is organized into categories offering you direct access to the best fashion resources of the web.
Whether you are industry professionals or fashion & style internet users, you'll find here the right place to start your search!.

® 2000-2018 Fashionmission BV | A Hofmanweg 2D 2031 BH Haarlem The Netherlands | Contact