We are currently working on an awesome new FashionMission discount STORE
Subscribe to be the first to get exclusive access!
Home  >  NEWS
Seach news:


100% Bio cotton bij C&A in heel Europa
Onderzoek bevestigt de hoge verwachtingen: meer dan twee derde van de consumenten geeft aan een voorkeur te hebben voor producten van organisch katoen, als deze artikelen modieus zijn en als daarvoor geen hogere prijs voor hoeft te worden betaald.

100% Bio cotton C&A biedt via alle 1200 Europese vestigingen artikelen van organisch katoen aan. Deze artikelen voldoen aan de Europese regelgeving op het gebied van organische landbouw. Consumenten in zestien verschillende landen kunnen dit jaar rond 12,5 miljoen kledingartikelen verwachten die gemaakt zijn van Bio cotton. Deze vertegenwoordigen een waarde van ongeveer 7500 ton aan verwerkt organisch katoen.
C&A is in september 2007 gestart met de verkoop van een selectie Bio cotton: in een korte periode werden met succes twee miljoen artikelen verkocht, wat gelijk staat aan 1200 ton organisch katoen.Een recent onderzoek* onder 3000 consumenten uit Nederland, Duitsland en Spanje geeft inzicht in de houding van consumenten met betrekking tot organisch katoen. 68,4% van de ondervraagden gaf aan producten van Bio cotton te kopen wanneer deze niet veel duurder zijn dan producten van traditioneel katoen en als de producten modieus en goed verkrijgbaar zijn. Voor 73,1% van de ondervraagden zijn producten van organisch katoen in de mode.

De achtergrond van Bio cotton: C&A biedt producten van gecertificeerd Bio cotton aan die gemaakt zijn van 100% organisch verbouwd katoen. Deze artikelen zijn herkenbaar aan het speciaal daarvoor ontwikkelde Bio cotton-label. Bij de organische verbouw van katoen wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. De Bio cotton voldoet volledig aan de eisen van de Europese Commissie op het gebied van organische landbouw. De certificering wordt door een onafhankelijk instituut uitgevoerd.Fashionmission.nl ® is the exclusive fashion & style specific search engine and link database from the Netherlands, that helps you to find what you're looking for in the field of fashion,
style, beauty, lifestyle, travel and design. Fashionmission's powerful database is organized into categories offering you direct access to the best fashion resources of the web.
Whether you are industry professionals or fashion & style internet users, you'll find here the right place to start your search!.

® 2000-2018 Fashionmission BV | A Hofmanweg 2D 2031 BH Haarlem The Netherlands | Contact